Димитровградчанин остана без паркомясто, оградено с дървета

На тази снимка от лятото се вижда ограденото с дървета паркомясто на ул."Е.Станев"

Малък парк с пейки се изгражда в момента между блокове 12 и 14 на димитровградската улица "Емилиян Станев". През лятото мястото стана известно с безразборно паркиралите автомобили в зелените площи между двете жилищни сгради. През юни Dimitrovgrad.bgvesti.net разказа за случай, при който жител на единия от блоковете дори беше оградил паркомястото с дървета, за да не го заемат други шофьори.

В момента на това пространство кипи усилена строителна дейност. Оказва се, че живеещите в бл. 12 са кандидатствали пред общината със свой проект за благоустрояване. "Някогашният паркинг ще се превърне в градинка с четири пътеки, на който ще бъдат поставени пейки", каза главният еколог в общината Пламен Митков. В края на септември местната администрация обяви конкурс за идеи за благоустрояване на междублоковите пространства. Всеки жилищен блок от Димитровград можеше да кандидатства за финансиране от общината в размер до 5 000 лв. Условието бе живущите да са регистрирани по Закона за етажната собственост.

Новият парк сега се изгражда

Общо 10 подобни проекта при които ще бъдат направени тротоари, монтирани пейки и люлки и засадени дървета е одобрила общината, каза Пламен Митков. На една от улиците - "Петър Берон" две от предложените идеи ще се реализират. Общата сума отделена за всички проекти е 50 000 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини