Общината: Няма да затваряме зоокъта

Зоокътът в парк "Вапцаров" привлича баби и внуци дори и през декември

"Няма да допуснем зоокътът в парк "Вапцаров" да бъде закрит", заяви за Dimitrovgrad.bgvesti.net гл.еколог в общината Пламен Митков. Коментара той направи по повод разпространената вчера новина, че зоологическата градина в Димитровград няма лиценз.

Митков потвърди информацията като каза, че всички изисквания за отопление на животните и нужното разстояние между отделните клетки в димитровградския зоокът са спазени. 

"Ще подадем документи за лиценз в Министерството на околната среда и водите в най-скоро време", каза още Митков. Зоокътът е общински, но за поддържката му се грижи частна фирма. През последните две години в обновяването на развлекателното място бяха вложени над 200 000 лв.

Освен в Димитровград, без лиценз работят още зоологическите градини в Пловдив, Русе и Шумен е показала проверка на ведомството на Нона Караджова. Вчера от там се заканиха, че ще правят комплексни провери и може да се стигне до затварянето на градините. Повод за проверките са станали зачестилите напоследък заболявания на животни заради лошите условия на оглеждане.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Главният еколог Пламен Митков е категоричен, че всички изисквания в зоологическата градина в Димитровград са спазени

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини