Глобяват шофьори, чиито коли пречат на снегопочистването

Христо Колев обясни, че вдигането на колите в снега ще става за сметка на собствениците им

35 лв. глоба ще трябва да плащат димитровградчани ако колата им бъде вдигната от паяк по време на снегопочистването по улиците тази година. Това обяви днес зам.кметът Христо Колев, който каза, че мярката се предприема срещу водачи, които не са освободили пътното платно по време на снеговалеж. Вече има издадена и нарочна заповед на градоначалника Димитров. От нея става ясно, че веднага след като падне снега, паркиралите по главните булеварди коли, трябва да се премахнат, за да не пречат на снегопочистващата техника.

"Досега пак вдигахме автомобилите когато пречат на снегорините, но без да глобяваме шофьорите", обясни Колев. От тази година собствениците на МПС ще трябва да плащат разходите на паяка до платения паркинг на общината на ул."Е.Станев"и престоя там, сумата е общо 35 лв. Вече са уведомени и домоуправителите на жилишните блокове, които трябва да информират и живеещите.

Колев увери, че общината е подготвена за зимата. Проведена е среща с шестте фирми, които ще чистят улиците в Димитровград и селата в общита. Разполагаме с нужните количества сол, пясък и луга, каза още зам.кмета.

Освен от Димитровград снегопочистваща техника ще бъде базирана и в още два пункта на територията на общината. Единият е Голямо и Малко Асеново, а другият Меричлери и Великан. "Така при снеговалеж ще реагираме по-бързо в отдалечените райони", коментира Христо Колев.

И тази година паяк ще вдига колите, пречещи на снегопочистването

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини