Идат нови съкращения в димитровградската болница

Седем медицински сестри и трима души помощен персонал от димитровградската болница ще бъдат съкратени от началото на следващата година, каза управителят на МБАЛ"Св.Екатерина" д-р Здравко Наков. Причината е станалото вече известно закриване на двата сектора по инфекциозни болести, които досега обслужваха пациенти под и над 18 години. Според наредба, приета още през юли всички подобни сектори в здравните заведения в страната трябва да бъдат закрити, обясни Наков.

Димитровградската болница няма инфекциозно отделение от 3 години, припомни управителят й. Тогава е напуснал и единствения за Димитровград специалист-инфекционист д-р Стоянова. Болните, настанявани в двата сектора също са ползвали услугите на професионален лекар, но той е работел на договор.

МБАЛ "Св.Екатерина" направи всичко възможно да привлече лекари от тази специалност, но те са много малко в Хасковска област, коментира още Наков. Местното здравно заведение би обмислило вариант за създаване на ново инфекциозно, ако бъдат открити двама медици от тази област.

Част от персонала от инфекциозните отделения вероятно ще бъде пренасочен към други, коментира още д-р Наков. По думите му през двата инфекциозни сектора за година са преминали 300 пациенти. Сега нуждаещите се от подобно лечение в Димитровград ще бъдат насочвани към Областна болница в Хасково. Обмисля се вариант деца с инфекциозни заболявания да бъдат лекувани в тукашното детско отделение.

Dimitrovgard.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини