Училищен автобус не запали, возят децата с междуградския рейс

Училищен автобус, превозващ деца до село Воден не е успял да запали тази сутрин заради ниските температури, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net заместник-кмета Христо Колев. Наложило се е учениците да бъдат превозени междуградският рейс, но това е единственият проблем, който е създал до момента обилния снеговалеж. Малко над 5 см е снежната покривка в Димитровград, според Гражданска защита няма селища без ток и вода в общината.

Иначе точно в 9 часа 5 снегорина  и други 4 автомобила с пясък и луга вече почистват улиците на Димитровград , информира Колев. Общо 30 са колите който ще се грижат за разчистването на снежната покривка по селата. Там на заетите по програмата "Нов избор" са раздадени лопати и ръкавици, за да се включат в снегопочистването на населените места.

На всеки час секретарят на комисията по снегопочистване в общината обикаля всички райони в града, за да провери каква е ситуацията и как почистват фирмите. Колев препудпреди шофьорите да се погрижат за паркиралите по улиците автомобили, които пречат на снегорините. От тази година такива автомобили ще се вдигат с паяк за сметка на собственика.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини