Срещу 5 бона осигуряват гаражи за водоноските в Меричлери

Водоноските в меричлери ще бъдат гарирани в бетонни клетки

Димитровградските съветници отпуснаха 5 200 лв. за закупуване на две бетонни гаражни клетки, в който да бъдат прибирани четирите водоноски в Меричлери. Това реши на последното за 2010 година заседание Общинският съвет днес. Гаражните клетки ще приютяват съораженията, които осигуряват питейна вода на хората в Меричлери и Великан, защото тамошната е със повишено съдържание на арсен. Предложението внесе кметът Стефан Димитров, който обясни, че заради ниските температури кранчетата на водоноските замръзват. Освен това, с гаражите няма да има нужда от нощна охрана на съораженията, а ще се постави СОТ, коментира димитровградският кмет.

Замърсената с арсен вода на Меричлери и Великан бе повод съветниците от БСП да попитат кмета какво се прави за решаване на проблема и кой е виновен за бедствената ситуация. Стефан Димитров за пореден път припомни случая, като каза че общината е била уведомена за проблема от кмета на Меричлери Ваня Славова, а не от ресорните институции като РИОКОЗ и ВиК. Последните две имат най-голяма вина, защото не са сигнвализирали навреме, обобщи димитровградския кмет.

Пак на днешното заседание бе решено да се търси алтернативен източник за водозахранването на Меричлери, като администрацията на кмета да извърши предпроектни проучвания. Сред посочените от съветниците варианти бяха захранване с вода от Крумска тераса или нов водоизточник в кв.Черноконево.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини