Оставиха хората на Яне Янев без клуб в Димитровград

Димитровградските общинари за втори път не дадоха клуб на партията на Яне Янев в Димитровград

За втори път в рамките на три месеца димитровградските общинари отхвърлиха докладната, с която партия "Ред, законност и справедливост" иска да ползва помещение под наем. По закона за държавната и този за общинската собственост клубна база се полага на политическа партия, която е парламентарно представена в Народното събрание, каквато е РЗС. Предложеното помещение се намира в Търговския комплекс на бул."Раковски" 16  и е с площ 36 кв.м. За него политическата партия на Яне Янев трябваше да заплаща наемна цена от 0,68 лв.на кв. м. Общинският съвет отхвърли докладната, като за нея гласуваха една 14 общинари от общо 30 в залата.

Не бе прието и предложението за закупуване на камбана за храм "Възнесение господне" в Злато поле. В докладна до ОбС председателят Катя Чалъкова настоява да се отпуснат 5 000 лв. от бюджета за тази или следващата година. Съветниците обаче се поинтересуваха какво се е случило с предишната камбана, а кметът на селото обясни, че е открадната, по-късно намерена и отнесена в местния музей.

След спорове за това колко пари до момента са отпуснати на църквата в димитровградското село и дали те са били вложени целесъобразно, вносителят Катя Чалъкова оттегли предложението. За сметка на това финансиране ще получи храм "Св.Илия" в Малко Асеново, където от бюджета за догодина ще бъдат отделени близо 15 000 лв.

Общо 56 точки разгледа на днешното си заседание ОбС в Димитровград. След получилите зелена улица предложения са за внедряване на енергоспестяващи мерки в две училища -ПМГ "Иван Вазов" и ЕГ"Иван Богоров", както и за ремонт на физкултурния салон на СОУ"В.Левски". Съветниците казаха "Да" и за средствата за закупуване на две линейки втора употреба за нуждите на Центъра за спешна помощ в Димитровград.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини