Връщат деца от градините, ако са отсъствали предния ден

Новият режим за посещение в градините е заради плануване на храната, казаха от общината

Нов режим за присъствието на децата в димитровградските градини въвежда общината. Той е заради стартиралата автоматизирана система за контрол и наблюдение на посещаемостта, коментира експертът в местната администрация Минка Стоянова.

Според разпоредбата, родителите са длъжни още от вечерта да уведомят в градината, ако детето им ще отсъства на следващия ден. "Това се прави, за да се планира храненето на малчуганите", коментира Стоянова. По същия начин, ако детето няма да посещава градината няколко дни, учителките трябва да знаят кога то ще се върне в групата, за да му се осигури закуска и обяд. В противен случай децата ще бъдат връщани от детското заведение.

Ако малчуганът се окаже с температура сутринта, най късно до 8.30 в градината трябва да знаят за отсъствието му, категорични са новите правила. Във всички 19 градини на територията на общината те са разлепени по вратите и таблата, допълва Стоянова. Разпоредбите ще се спазват строго, твърдят експертите.

Новата автоматизирана информационна система в димитровградските градини започна да работи пробно още от лятото, а бе въведена официално през декември миналата година. Идеята е да се контролира посещаемостта на малчуганите и да се планира храната им.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини