Разходки до Божи гроб изкушават димитровградски богомолци

Да посети Божи гроб е мечтата на всеки християнин

Екскурзия до Божи гроб и останалите свети места в Израел привлича от няколко дни богомолците в димитровградския храм "Св.Димитър". Срещу "скромната" сума от 1570 лв. турисическа агенция от Пазарджик предлага 8-дневна обиколка на Йеросалим, Божи гроб, река Йордан, Назарет. Цената включва самолетен билет от София до Тел авив, нощувки, закуски в три и четири звездни хотели, екскурзовод, пътуване с лускозен автобус.

Туроператорът изрично е посочил, че в сумата не влизат летищните такси, пасаван за хаджийство и бакшиши на водачите. Друго условие, поставено от фирмата е да бъдат набрани минимум 30 души за екскурзията. Ако това не се случи, туроператорът уведомява за това останалите участници до 10 дни преди датата на отпътуване.

Приблизително същата цена - 1350 лв. струва и екскурзия до Египет с обиколка на Кайро, пирамидите, Александрия и манастира "Св.Екатерина". 40 души трябва да набере фирмата, за да осъществи пътуването, става ясно от рекламните материали. Сумите са непосилни за пенсионерите, които най - често искат да посетят Божи гроб и да сбъднат мечта, коментираха от местното църковно настоятелство. Има и вярващи от димитровградско, готови да платят сумата и да станат хаджий.

Офертите привличат погледа на посетителите от врата на храма

Dimitrovgrad,bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини