Кмет и депутат дариха кръв

Депутатът Иво Димов и димитровградският кмет дадоха кръв рамо до рамо

Димитровградският градоначалник Стефан Димитров и депутатът Иво Димов станаха кръводарители днес. Те се включиха във втората част на кампанията, организирана от американския доброволец Джейк Хеленкамп в Димитровград.

За пръв път в живота си кметът на Димитровград дари кръв. Той не скри, че се малко се страхува, но обясни, че каузата си заслужава и така ще бъде спасен човешки живот. Още повече, че Димитровград е рисков от гледна точка на евентуални производствени аварии, каза Стефан Димитров.

За народният представител от ГЕРБ това е пето кръводаряване. Иво Димов дал кръв за пръв път в казармата. Според депутатът, дори е полезно да се дарява кръв поне два пъти в годината. Затова след като разбрал за кампанията, Димов решил да се включи.

Лекарите първо премериха кръвното на двамата, което се оказа в рамките на нормалното. След медицинската процедура, кметът Димитров разбра, че е кръвна група А (+) , а Иво Димов - В (-).

От 9 до 13 часа днес в спортна зала "Младост" бе разположен мобилния кръвен център на Отделението по трансфузионна хематология към Хасковската болница. Кръв дариха 17 души, сред който и дългогодишен кръводарител от Димитровград, правил процедурата над 20 пъти. В първият ден на акцията - 13 януари кръв дадоха също 17 души.

Стефан Димитров попълва задължителните документи преди кръводаряването
С кръвно в рамките на нормалните граници се оказа детутатът Иво Димов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини