Проверяващи налегнаха димитровградските заведения

Масирани проверки на димитровградските заведения за спазване на наредбата за тютюнопушене започнаха от началото на седмицата, разказаха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net собственици на ресторанти. Експерти от Министерството на здравеопазването в София, заедно с тукашни инспектори от РИОКОЗ са проверили над 10 ресторанта и кафенета в димитровградско.

Те следят дали навсякъде има табели за забрана на тютюневия дим, разделителни врати, отделящи залите за пушачи и непушачи и изрядна вентилационна система. До момента не са открити сериозни нарушения, коментираха от Здравната инспекция.

С глоба до 300 лв. ще се наказват пушачите, които димят на забранени за тютюнев дим места. А санкция до 10 000 лв. ще отнасят собствениците на ресторанти, барове и кафенета, които след влизане в сила на наредбата не разполагат със специални помещения за пушачи.

Припомняме, че според приетия от Министерски съвет документ, в малките заведения до 50 кв. м, които не могат да се отделят с въздухонепроницаеми стени и плътни врати, няма да може да се пуши. А в ресторанти и кръчми над 50 кв. м дименето остава позволено в спецзоните.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини