Чистият въздух струва пари - преглед на печата в Димитровград

С какво е замърсен въздухът над димитровградска община в момента - това се опитва да разбере дописка в новия брой на "Общински вестник". Под заглавие чистият въздух струва пари изданието прави анализ на състоянието на околната среда над града и селата от общината. Дишаме финни прахови частици, остатъци от автомобилни газове, индустриални замърсители от предприятията, казва пред вестника главният еколог Пламен Митков.

Фирми газят общинските разпоредби - информира още "Общински вестник". Става дума за преминаването на тежкотоварни возила с кални гуми пред територията на града, трошенето на автобусни спирки и кражбата на пейки, уточнява ресорния зам. кмет Христо Колев.

120 лв. глоба за отказ от преброяване - темата е от стр.2 на "Общински вестник". Толкова трябва да платят семействата, които откажат в дома им да влезе преброител. Кампанията по преброяването започва в началото на февруари. За да обучи преброителите и контрольорите в Димитровград дойде шефа на Териториалната статистика в хасково Наско Нанев.

Удължават ремонтите в ОДЗ "Райна княгиня" и "Осми март" става ясно от материал на стр.3. До края на януари ще приключат ремонтите в двете градини, защото помещенията ще се боядисват и ще се поставя пожарна инсталация, пише вестника.

В новия брой на "Общински вестник" има и интервю с поетът Стефан Цанев, който казва "Правят ни нови павликморозовци"- герой- доносник в бившият СССР.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини