В Димитровград още търсят нестандартното културно събитие

Кое да бъде иновативното културно събитие в Димитровград обсъждаха снощи в зала "Гросето" градоначалникът, представители на местната администрация, учители, културни дейци, млади хора.

За да кандидаства общината за безвъзмездно финансиране по проект на ОП "Регионално развитие", трябва да се избере нестандартно и креативно мероприятие, което да привлече местните хора, а и тези от други региони на страната, обясни шефката на хуманитарната дирекция Милена Тодева. Тя разказа, че преди обществената дискусия снощи на различни места са проведени фокус групи, където са коментирани различини идеи.

Централният булевард "България" да се превърне в алея на миналото, по която ще се разхождат бригадири, пионерчета, хора облечени както през 70-те години на миналия век бе една от коментираните идеи на общината. Това да се случи в рамките месечен фестивал с различни работилници, където хора от града с помощта на творци ще изработват различни предмети.

Възстановяване на кино клуба в Димитровград, визуално представяне на поезия, както и 3D прожекции върху сгради бяха друга част от идеите. Шефът на планетариума Димитър Кокотанеков предложи в обсерваторията да звучи класическа музика, а директорката на химическата гимназия даде идея Димитровград да стане за месец  химическа лаборатория.

От Младежкият парламент са на мнение, че трябва да има седмица на ученическото самоуправление в Димитровград, а Христина Ташева от Младежкия център предложи Димитровград да се концентрира върху факта, че е избран за Зелена община. Идеи за иновативно събитие ще се приемат до началото на февруари, а до края на следващия месец трябва да се подготвят документите за кандидатстване.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини