Работодатели предлагат прехрана на социално слаби

Обучението на 22-мата потребители в шивачество и ремонт на битова техника вече приключи

Ден на трудовото посредничество организират в Социалното предприятие в Димитровград следващата сряда, 9 февруари. Целта е работодатели от Димитровград , чиято сфера на дейност е в професионалните  области на потебителите по проекта за повишаване на жизнения статус на лица от уязвими групи да се срещнат с тях. Обучение по шивачество и ремонт на битова техника преминаха 22-ма потребители от т.нар. социално предприятие Успешно завършилите потребители, които искат да работят ще се срещнат с представители на фирм, които търсят работници от тези специалности.

По време на организираният на 5 януари 2011 г. Ден на отворените врати много малко работодатели проявиха интерес към обучението на потребителите, припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net. Теоретичното и практично обучение на курсистите вече приключи, казаха от Социалното предприятие. Следващата стъпка е именно срещата с потенциални работодатели, които да осигурят препитание на потребителите.

Инициативата стартира в края на юли 2010 година и е по линия на програмата за Развитие на човешките ресурси. Общата стойност е 163 000 лв.,като работата на социалното предприятие в Димитровград ще продължи 5 години. В курсовете са обхванати самотни родители, хора с увреждания и такива от малцинствата. Целта е да се подобри качеството им на живот и да се преодолее социалната изолация в която са изпаднали, припомниха от ръководството на Социалното предприятие.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини