Фонд "Земеделие" обяснява на животновъди защо бави парите им

Животновъди от хасковско и димитровградско бяха дошли на среща с фонд Земеделие и НВМС

Регулярна среща с животновъди от димитровградски и хасквовски регион проведоха в зала "Гросето" днес представители на Държавен фонд "Земеделие", Разплащателна агенция и Националната ветеринарно - медицинска служба. Срещата бе по искане и на местните производители, които попитаха защо се бавят парите им по програмите за отглеждане на добитък за миналата година.

От отчета на специалистите от фонда стана ясно, че 102 животновъди в Хасковска област не са получили парите си по програмите на фонда за 2010-та. Изплатената за областта сума на производителите възлиза на 5 460 000 лв. Животновъдите често винят Разплащателната агенция, че бави парите, но фонд Земеделие е органа, който се разплаща, коментираха от държавната структура.

Земеделските производители пък често бъркали при попълването на документи или пропускали важна част от наредбите, бе упрека на хората от фонд "Земеделие". Накрая стана ясно, че пари за субсидиите ще има, последният транш е постъпил по сметките на фонда на 21 януари т.г. 

420 са кандидатите за подпомагане от държавната структура за тази година в Хасковска област, като тук влизат както земеделци, така и стопани, занимаващи се с отглеждането на животни в региона.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини