Хлябът ще поскъпне - преглед на печата в Димитровград

Хлябът ще поскъпне - това е водещата тема за новия брой на "Общински вестник", който излиза днес. От обширно интервю с шефът на димитровградския хлебозавод "Марица" Елена Георгиева става ясно, че насъщният в Димитровград ще е с нова цена в най-скоро време. Докато излезе броя на колегите обаче, тази цена вече е факт. 1 лв. струва хлябът в Димитровград от тази събота.

14 февруари - на любовта и днешния празник е посветен и коментара на седмичника. Негов автор е гл.редактор Маргарита Симеонова. Тя говори за празника и емоциите, които ни връхлитат всяка година на този ден.

Една крачка в бъдещето - така е озаглавена дописката за проекта на ОДЗ "Лилия" в кв.Изгрев, които учи на бългл език ромските деца. 40 деца се подготвят за първи клас в детската градина, проектът е на фондация"Америка за България".

Литургия и скумрия в Черногорово - в материала става дума за посещението на Пловдивският митрополит Николай в димитровградското село. Там той донесе мощи на св.Харалампий, пред който се поклониха хиляди хора.

Закриват изолатора, отварят нов - на репортерската си страница "Общински вестник" пише за решението на Министерски съвет да прехвърли безмъзмездно на общината земите под бившия кучешки развъдник. Старият изолатор се намира в строителните граници на Димитровград и се закрива.

Бюджет 2011 ще обсъжда ОбС - за предстоящата този четвъртък сесия информира димитровградския седмичник. 39 точки ще разглеждат общинарите, най-важната е приемането на бюджета на Димитровград.

 Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини