Поетесата Яна Тодорова: Вдъхновението е дежа вю!

           Яна Тодорова

Първата стихосбирка на младата поетеса Яна Тодорова "Целувки през стъкло" бе представена снощи в читалнята на Градска библиотека "Пеньо Пенев". 40 стихотворения за любовта, емоциите и преживяното е подредила Яна в своята "поетична рожба". Творчеството й представи литераторът Весела Недкова. Според нея, любовта в стиховете на Яна е носталгия, горчивина и лично споделяне. Недкова пожела на талантливото момиче от Димитровград все така да пише от душа и сърце.

"Много нещастна изглеждам във вашите очи, а не се чувствам така в момента", сподели Яна Тодорова. Тя призна, че повечето от стиховете в книгата "Целувки през стъкло" са писани преди години, а в момента Яна е щастлива в личен и професионален план.

"Вдъхновението, което връхлита творческите натури, за мен е дежа вю", сподели още Яна. "Сякаш някои, някъде, някога ми е чел тези стихове, подобно на детска приказка преди сън", допълни тя пред публиката. И още - има много видове любов и тя винаги е необятна и необуздана. Младата авторка е на мнение, че когато човек казва "Обичам те", освен признание, това често е и надежда да чуеш същото и от отсрещната страна.

Весела Недкова представи творчеството на димитровградската поетеса

Много приятели, колеги и близки уважиха представянето на дебютната книга на младото момиче от Димитровград. В момента Яна Тодорова преподава в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини