Проект помага на домашни насилници да се укротят

Да помага на насилници да преодолеят своята зависимост и нужда да упражняват физическа саморазправа ще е една от целите на екипа в Бюрото за социални услуги в Димитровград. То ще заработи от началото на март тази година в сградата на бившето училище "Кличент Охридски", сега по-известно като Българо-гръцки център.

Бюрото за социални услуги се реализира по проект на фондация "Български център за джендър изследвания", коментира за Dimitrovgrad.bgvesti.net координаторът Антония Филева. Освен да се справя с проблемите на насилниците, този социален център ще помага на хора от уязвими групи и роми да преодолеят преживяно домашно насилие.

Психолог,социален работник и трима юристи всеки ден ще разговарят с нуждаещи се, ще се работи и в тясна връзка с полицията, каза още Антония Филева. По думите й, разговорите с хора, не само преживели, но и упражнявали физически тормоз е едно от условията по делата за домашно насилие, които вече се разглеждат от съдилищата у нас.

Такива бюра за социални услуги ще има само на три места в страната - София, Пловдив и Димитровград. Проектът е към Агенцията за социално подпомагане, общата му стойност за трите града е в размер на 250 000 лв., уточни координаторът.

Антония Филева е координатор на проекта за насилието в Димитровград
Бюрото за социални услуги ще се помещава на първия етаж в бившето училище "Климент Охридски"

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини