Задочници учат догодина в химическата гимназия

Директорката Янка Гочева представи постиженията на училището през миналата година

Задочно обучение предстои да въведе димитровградската химическа гимназия "проф.д-р Асен Златаров" догодина, както популярно в последните години дистанционно обучение. Това стана ясно на среща в сградата на гимназията снощи, на която бяха представени различни нововъведения и постижения на 62-годишното училище. Поводът са Златаровите дни, който стартираха този понеделник и са свързани с 2011 -та - годината на химията според ООН. Сред иновативните за химията постижения са електронното портфолио, с което преподавателят по информатика Георги Гочев спечели награда на информационен форум в Москва. За пръв път в бившият химически техникум бе въведен и електронен бележник, където се вписват всички оценки на учениците. Друга новост е електронната характеристика на възпитаниците на химията, която вече задължително трябва да подготвят учителите, подчерта в презентацията Георги Гочев.

Чуждоезиково обучение ще се преподава пак от догодина в химическата гимназия, предстои и дооборудване на кабинет за тази цел. Нова ще бъде и паралелката по електронна търговия, която ще подготвя кадри за интернет продажбите.

Собствено производство ще разкрие химическата гимназия, обяви директорката Янка Гочева, като подчерта, че това е проект, върху който сега се работи. "Начинанието ще се осъществи и с активната подкрепа на големите димитровградски предприятия, с които работим и със съдействието на общината.

Гостите на презентацията на учебното заведение снощи

Гости на презентацията на химията бяха димитровградският кмет Стефан Димитров, председателят на ОбС-Катя Чалъкова, общински съветници, директори на училища, преподаватели. 

Преподавателят по информатика Георги Гочев представи електронния бележник, новост в обучението в химическата гимназия

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини