Бюджетът приет единодушно, пари за охрана в Меричлери няма

С 28 гласа "за" Общинският съвет в Димитровград прие бюджета за 2011 година. Той е в размер на 28 062 928 лв. Субсидията от държавата възлиза на близо 11 000 000 лв., капиталовите разходи са 174 100 лв. 215  600 са заложени за ремонт на общински пътища, от данъци се очакват приходи в размер на 2 961 000 лв.

Няколко забележки и предложения направиха общинарите по време на дебатите в залата. Според Антон Вълков от ГЕРБ, кмета Димитров е представил в ОбС бюджета само по функция, а според бившият градоначалник Димитър Хаджииванов липсва анализ и отчет за движението на извънбюджетните сметки за миналата година, както и протокол от публичното обсъждане на финансовата рамка.

От БСП направиха предложение да се прехвърлят 12 000 лева от резерва на бюджета в перо "Отбрана и сигурност" за осигуряване на нощно дежурство от трима души в Меричлери заради зачестилите кражби там. Според Велизар Чолаков от коалиция "Да за Димитровград" така се дискредитират останалите населени места, където също стават подобни криминални прояви. Гласуването показа, че само 6 съветници подкрепиха предложението, 10 бяха "против", а 11 се въздържаха.  Местните парламентаристи, обаче се съгласиха с другото предложение - за напред местната управа да информира Общинския съвет когато се извършва промяна в капиталовите разходи в сферата на образованието.

"Приемаме забележките към бюджета", каза градоначалникът Стефан Димитров и допълни, че занапред финансовата рамка ще бъде представяна в по-достъпен за съветниците и гражданите вид. След като гласуваха бюджета, местните парламентаристи се поздравиха с приемането му.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини