Решено: Правят пунктове заради камионите - нарушители

Временни контролни пунктове ще изгражда общината, реши единодушно местният парламент на своето редовно заседание днес. Служители на ОП"Паркинги и гаражи" в тях ще следят дали тежкотоварните камиони на фирмите, строящи ЖП линията Първомай-Свиленград спазват одобрените маршрути и не разрушават асфалтовата настилка.

Председателите на Постоянните комисии по Транспорт и Законност и обществен ред Юлиян Семерджиев и д-р Максим Господинов ще са част от комисия, която ще определи местата на тези временни пунктове. В съставът й ще влезнат и трима представители на общинска администрация.

Още по време на гласуването в залата кметът Стефан Димитров обясни, че трябва да се вземат адекватни мерки и политиката на Общинския съвет по този въпрос трябва да е ясна. "Предстоят избори, как ще обясните на хората по селата защо пътищата им са разбити", риторично попита градоначалника съветниците в залата. Димитров припомни, че пари за ремонти на разрушените отсечки в бюджета няма. Заложените средства за реконструкция на общинската пътна мрежа са 215 600 лв. Орязани тази година са и парите за капиталови разходи, допълни кмета. В потвърждение на думите му се изказа и кмета на Върбица Петър Янков. Според него заради тежкотоварни камиони пътят между селото и съседно Скобелево е разрушен като по време на война.

Съветниците казаха "да" на времените пунктове за наблюдение на камионите на строителните фирми

В докладната е посочено, че има многобройните жалби на жители на Димитровград и общината срещу тежкотоварните возила, които се движат по общинските пътища без разрешение и с необезопасен товар. От общината многократно са сезирали ДАИ, проверки са правени, има и съставени актове, но засега без резултат, описва проблема вносителя Стефан Димитров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини