Гонят мобилен оператор от покрива на блок

Блокът на ул."Ивайло" където мобилен оператор иска да постави своя базова станция

Местните парламентаристи не се съгласиха да дадат разрешение за строеж на базова станция на един от мобилните оператори, който иска да постави такова съоръжение на блок 2 на димитровградската улица "Ивайло". Точката бе залегнала под номер 27 в днешния дневен ред на Общинския съвет в Димитровград.

Според докладната всички условия на закона са спазени, както и архитектурните и санитарно-хигиенни изисквания и противопожарни норми. Има и договор между собствениците на апартаменти във вход В и мобилния оператор.

Димитровградските общинари обаче бяха на мнение, че не е целесъобразно да се взема такова решение в момента. Д-р Даниела Филипова обясни, че подобни съоръжения излъчват високочестотно магнитно поле. Доказано е, че то причинява главоболие и проблеми на хората със сърдечна недостатъчност. Подобни антени влияят най-вече на околните сгради и обитателите им, категорична бе лекарката. По думите й заради близостта с училища и детски градини, в Пловдив са били премахнати 300 подобни антени.

Съоръженията на мобилните компании причиняват главоболие и сърдечни проблеми, казват лекарите

В бъдеще трите мобилни компании в страната трябва да представят пред Общинския съвет - Димитровград план-схема за разположението на антените си и едва тогава ще се гласува одобрение за тази дейност, решиха съветниците.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини