Димитровградчанин омая международно жури с таланта си

Илза Минчева и Мартин Дафинов са изключително доволни от представянето им в Белград

Талантливият пианист и възпитаник на СОУ "Васил Левски" - Димитровград Мартин Дафинов спечели първо място в международен музикален конкурс в Белград, Сърбия, който се е провел преди седмица. За това се похвали днес неговата преподавателка по пиано Илза Минчева и самият победител.

Мартин се е състезавал с 32-ма музиканти във възрастовата група от 16 до 19 години. "Конкуренцията бе жестока, не вярвахме, че ще спечелим първото място", разказа Илза Минчева. Тя обясни, че първоначалната идея била Марти да участва, за да си "свери часовника" с конкуренцията от цял свят.

Димитровградккият талант изпълнил три произведения, но журито се впечатлило най-много от "Дилмано Дилберо" на Александър Владигеров. В програмата на пианистът имало още творби на Бетовен и Моцарт.

Мартин Дафинов се откроил сред останалите участници в конкурса с това, че "прави музика", поясни Илза Минчева. Освен с купа, Марти си тръгнал от Белград и с две дипломи, отличие е имало и за преподавателката му. За талантливият пианист от Димитровград това е първата международна награда и то от конкурс със изключително силни участници.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини