Сняг в общината, чистят предпазливо

Димитровград осъмна в сняг. Около 2-3 см. бе снежната покривка в града сутринта, в общината е със сантиметър повече, коментираха дежурните в Гражданска защита.

Обстановката е нормална за зимните условия, няма села в димитровградско без ток и вода.  Че ситуацията е под контрол потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net и зам.кметът на общината Христо Колев.

По думите му, в Димитровград цялата снегопочистваща техниката все още не е излезнала по улиците, защото няма достатъчно натрупан сняг. "Ще поизчакаме малко, но имаме готовност да включим всички налични машини, ако снеговалежа се засили", каза Колев.

Първите снегорини по димитровградските улици са излезнали в 9.00 тази сутрин, казаха от Гражданска защита. Почистването на тротоари и паркове от работници на БКС също е започнало, увери Колев.

Жълт код обяви за шест области в страната националния институт по хидрология и метеорология. Сред тях е и хасковска област. Този код означава, че времето е потенциално опасно, прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но хората трябва да бъдат внимателни.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини