Вазовци тропаха хора по проект за традициите

Хороводни изпълнения се виха този следобед във физкултурния салон на ПМГ "Ив.Вазов" в Димитровград. Инициативата за нетрадиционната забава бе на 12 а клас, който разработва проект със заглавие "Ние и традициите". Той е част от предмета Свят и общество, изучаван от зрелостниците. Георги Тренев, Жулиета Добчева, Диди Христова, Елица Василева, Маргарита Димитрова е екипът, реализиращ проекта. Според учениците целта е да се възродят нашите традиции, а зрелостниците да си припомнят народното ни творчество.

Днес бе втория етап на инициативата, в който три отбора от 10, 11 и 12 клас играха хора от три фолклорни области на България - добруджанска, северняшка и пиринска. Компетентно жури от специалисти в областта на фолклора и преподаватели от ПМГ оценяваха изпълненията на отборите.

В първият етап на проекта същите отбори приговяха специфични салати и готвени ястия от различни части на България. Последният, трети етап включва изработка на големи мартеници, с които ще бъдат украсени коридорите и класните стаи в ПМГ -Димитровград. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Екипът, който реализира проекта "Ние и традициите"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини