Още 170 души отидоха на борсата през януари

Регистрираните хора без препитание в димитровградско се увеличават

Със 174 души са се увеличили официално регистрираните безработни в Димитровградска община през февруари, сочат анализите на Бюрото по труда. През декември миналата година на борсата са били записани 2 232 души, докато през януари 2011-та цифрата нараства до 2 406 човека. Увеличил се е броя и на лицата до 29 години, които нямат препитание и разчитат на помощите от държавата. 541 млади хора от димитровградско са без работа от януари, докато през декември миналата година броят им е бил 492-ма.

С близо 100 са скочили и заявените от фирми работни места за месец в Димитровград. Според последната справка, в началото на януари свободните позиции са били 56, докато в края на месеца бройката е нараснала до 157 места. По 9 безработни са се конкурирали за 1 незаета позиция, показва анализа на специалистите в Бюрото по труда.

8,25% е нивото на безработица в Димитровградска община, което според справката е едно от най-ниските в Хасковска област. След Димитровград най-ниска е безработицата в Минерални бани, а най-висока е тя в община Симеоновград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини