Димитровградчани плахо развяха трибагреника днес

Част от димитровградчани днес последваха призива на общината да поставят националното знаме по домовете си

Димитровградчани плахо последваха призива на общината да развеят националното знаме навръх най-българския празник 3 март, показа репортерска проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Трибагреникът можеше да се види само на единични тераси по блоковете в града. Повече бяха фирмите, последвали апела да развеят знамето на България на работното място. 

Знамето на България поставиха на сградата на Търговския дом от танцов ансамбъл "Звездица". Имаше знамена и по терасите на централния бул."България", както и по бул."Раковски". Изобретателен димитровградчанин, на които му е липсвала дръжка бе поставил националния флаг на простора на блок на ул. "Цар Симеон".

Освен, че призоха да поставят българското знаме, от местната администрация отпечатаха и 1000 броя флаери със стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче". Те бяха раздавани на тържеството на площада пред кино "Планета".

Сградата на Търговския дом приюти трибагреника

Между 1,40 и 10 лв. можеше да се купи националното знаме днес на централния площад пред общината. Най-много вървяха тези на цена 5 до 8 лв, коментираха търговци. Българското знаме е доставено от складове в София и Пловдив, част от продукцията била изработена и в хасковско.

Българското знаме днес се продаваше между 1,40 и 10 лв. според размера
Някои даже използваха простора, за да развеят националния флаг

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини