Пазарът оредя предосмомартенски

Пазарът в Димитровград бе пуст днес

Слаба търговия преди женския празник - 8 март регистрираха търговците на Неделното тържище в Димитровград днес. Дали заради студеното време или пък заради кризата, но много от павилионите затвориха по-рано от обичайното. Вяла бе търговията и на местата с дамска конфекция и козметика. От липса на покупки се отлакаха дори и търговците на чанти, които имат клиенти почти целогодишно.

"Никой не празнува 8 март както преди години, коментира Гергана, която продава парфюми и козметика на тържището от 15 години. Преди всеки гледаше да вземе нещо на любимата или приятелката, а сега няма пари за екстри, разсъждава жената. Според търговката, празниците в България станали повечко в годините на демокрацията, появил се и св.Валентин, а и тогава трябват подаръци.

Пролетната мода от съседна Турция е заляла павилионите, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Ризи в пастелни кафяви тонове и на малки цветя изобилстват по сергиите. Навсякъде вече са изложени блузи с къс ръкав, тишърти и тениски с ярки апликации отпред.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини