Детската читалня "Приказките на баба" няма да спира

Наталия Делчева от фондация "Подари усмивка"

Пенсионираните учители от клуб "Наука" в Димитровград ще четат приказки в Детския отдел на Градската библиотека. Бившите преподаватели, които наскоро се сдружиха и откриха офис, ще продължат дейността по проекта на димитровградската фондация "Подари усмивка", каза председателят й Наталия Делчева. Това бе и една от идеите на проекта, работата да продължи ако има интерес от деца и родители, допълни Делчева.

Детската читалня "Приказките на баба" отвори врати в началото на септември миналата година. Инициативата целеше да запознае малчуганите от 3 до 7 години с чудния свят на приказките и да ги отдели от компютрите и електронните игри.

"Изпълнихме и друга цел - да накараме децата да си вземат редовно книжки от библиотеката", каза още Наталия Делчева. И занапред приказките ще се четат в детския отдел всяка събота от 10 до 12 часа. От "Подари усмивка" се похвалиха, че имат редовни посетители, които идват да чуят нови разкази и забавни истории.

На финала Наталия Делчева е доволна от реализирането на проекта, чиято стойност е 3210 лв. и е по линия на Фондация "Граждански инициативи". Той приключва този месец, когато ще бъде открита и изложба от рисунки с любими приказни герои.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини