В димитровградско се готвят за вълна от стачки

Да протестират се готвят утре работещите във ЖП възел Димитровград във времето от 10 до 11 часа. Тукашните служители на БДЖ и НКЖИ ще бъдат солидарни с колегите си в цялата страна и ще се вдигнат на крак заради наложените от ръководствата на държавните преприятия съкращения. Те са наложени от отпуснатия заем от Световната банка на железниците. Според лидера на КНСБ в Димитровград Ангел Димитров, 65 % от близо 250 работещи в ЖП възела ще протестират предупредително. Жепейците ще се противопоставят и на забавените плащания, които са обичайна практика за системата в последните години. Организатори на утрешната проява са двата синдиката КНСБ и КТ Подкрепа.

Лидерът на КНСБ в Димитровград Ангел Димитров

Няколко часа преди стачката на ЖП район - Димитровград утре на крак ще се вдигнат и в димитровградското село Сталево, станало известно с подобен род протестни прояви. Поводът този път е намерението на италианската фирма Асталди, която строи високоскоростната жп отсечка до Свиленград да премахне временен железопътен прелез. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът на селото Панчо Панушев коментира, че прелеза е единствения начин хората от Сталево да стигнат до обработваемата си земя. Сталевци се канят да спрат първия рейс по линията за Пловдив, който върви в момента на мястото на влаковото разписание. По предварителни планове стачката на димитровградското село ще започне в 7.00 и ще приключи към 9.30 часа.

За протест срещу високите цени на горивата се готви тази неделя и инициативен комитет от Димитровград. Засега мястото на стачната проява е паркинга пред парк Марица, а началото е 12.00 часа.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини