И КДК "осъмна" с аквариум за пушачите

Близо 4 000 лв. е струвало на собствениците поставянето на огромните стъкла, които отделят пушачите от непушачите

И димитровградският клуб на дейците на културата вече разполага с т.нар. "аквариум" за пушачи. Подобно на много други заведения и тук отпадна първоначално наложената забрана за тютюнопушене. Такава бе въведена и в съседния Виенски салон от началото на годината, но от месец стъклена стена разделя любителите и противниците на цигарите. През януари управителите и двете заведения бяха категорични, че няма да се пуши на тяхна територия. Идеята беше да се догонят европейските норми, където почти навсякъде кафенетата са без тютюнев дим.

Управителят на КДК Бранимир Вълев коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че след влизането в сила на Наредбата за тютюнопушенето, клубът е изгубил много клиенти. "Знаете, че тук идват повече хора на изкуството - художници, писатели, всички те пушат и когато им забранихме, те престанаха да ни посещават", каза Вълев. Същото се случва и с компаниите от млади хора, които са чести посетители на КДК. По думите му е имало реална опасност десетината работещи в заведението хора, да останат без препитание заради липса на клиенти.

Пушачите в КДК вече минават през тази врата

Близо 4 000 лв. струва преграждането на КДК със стъклени стени, за да се отделят пушачите от непушачите. Управата сега е убедена, че тук са спазени всички изисквания на Наредбата.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини