Богоровци отличници на олимпиадата по български език

Бистра Жекова и Мария Иванова с две от отлично представилите се ученички Стела Кинева и Виктория Гавазова

Отлично се представиха в областния кръг на олимпиадата по бълг.език и литература през почивните дни възпитаниците на ЕГ "Ив.Богоров" в Димитровград, похвалиха се техните преподаватели Бистра Жекова и Мария Иванова. Постижението обаче не е новост за Богоровци, а трайно явление през последните няколко години, казаха още учителите.

От 15 явили се на олимпиадата десетокласници, има три отлични оценки. Две от тях са за димитровградската езикова гимназия в лицето на Виктория Гавазова и Стела Кинева.

При единайстокласниците, от 11 участници в олимпиадата, пет са от ЕГ "д-р Ив.Богоров" и техните оценки са много добри. Отличничка е Йорданка, която има шест заради разсъжденията си върху Шекспировия "Хамлет". Децата пишат страхотни есета и имат творчески подход, а не просто да наизустяват материала, смята Бистра Жекова. А Мария Иванова припомни, че бълг.език е трети профилиращ предмет в училището.

Йорданка, Мартина и Божидар са убедени, че подготовката по бълг.език в Езиковата е на високо ниво

Обучението по бълг.език в гимназията е на ниво и резултатите от олимпиадата го доказват, смятат учениците от 10 и 11 клас. Сред тях вече има и смели автори на роман за фантастични форми на живот.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини