Кметът на гости при димитровградските евродепутати

Кметът изслуша впечатленията на Вазовци от посещението им в Страсбург

Димитровградският кмет Стефан Димитров гостува днес на учениците от ПМГ "Иван Вазов", които миналата седмица посетиха Европарламента в Страсбург по линия на европейска програма. Градоначалникът изслуша впечатленията на младите хора от пътуването и изгледа кратко филмче за представянето на димитровградчани в ЕП.

Директорът на гимназията Илияна Славова благодари за подкрепата на общината, без която не би се осъществило пътуването. Градоначалникът отговори, че заслугата е изцяло на учениците, които единствени представиха България в Европейския парламент. Димитровградските евродепутати подариха на Стефан Димитров плакет и информационни материали от Страсбург.

Припомняме, че на 11 март, 24 деца от димитровградското школо бяха в Белгия по линия на програмата на Европейският парламент "Евроскола". Вазовци се включиха в дебати за екологията, актуалната политическа обстановка, безработицата, заедно с млади хора от още 20 страни, членки на ЕС.

Димитровградчани бяха част и от най-отговорната част от програмата – работата на шестте комисии по актуални теми, свързани със свободата на информацията, доброволчеството, демокрацията и бъдещето на Европа.

В ръководството на три от избраните комисии влизаха димитровградски ученици, това са Моника Кирова, Тереза Венкова и Диана Полихронова, припомни директора Илияна Славова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

От името на българската група в Страсбург Моника Кирова подари на Стефан Димитров плакет
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини