Наградиха първенците в "Европейско кенгуру"

Надежда Цветкова от ОУ "Алеко Константинов" е една от победителките при четвъртокласниците

Грамоти на победителите в математическото състезание "Европейско кенгуру" бяха раздадени днес в димитровградската зала "Гросето". Надпреварата се проведе миналата събота в ОУ "Алеко Константинов" с участието на над 230 деца от 1-ви до 8-клас.

Второкласникът Петър Тодоров от училището домакин се класира първи в своята възрастова група. При третокласниците победел е Иван Кисьов от ОУ"П.Славейков".

Четири първи места е определило журито на "Европейско кенгуру" в четвърти клас, те са за Надежда Цветкова от ОУ "Алеко Константинов", Дино Николов от СОУ "Любен Каравелов", Татяна Ванчева и Алекс Недялков от ОУ "Пенчо Славейков".

В шести клас са присъдени две първи места, наградите отиват при Ивелина Чобанова  и Атанас Орманов от ПМГ "Ив.Вазов".

Валентин Ха е първенецът при 7 клас, а при осмокласниците победител е Мина Гочева от ПМГ. Динко Динков също от ПМГ - Димитровград е класиран на първо място при 9 клас, а Митко Митев от 10 клас спечели състезанието в тази възрастова група. Ученичка от хасковската езикова гимназия Силвия Славова е първа при единадесетокласниците. Момичето е състезател по математика и е тръгнало от Димитровград, уточни в края на награждаването председателят на Съюза на математиците тук Катя Чалъкова.

Следващото преизвикателство пред учениците, обичащи точните науки е Великденското математическо състезание през април. Домакин ще бъде ПМГ "Ив.Вазов".

Родители и роднини бяха изпълнили до краен предел зала "Гросето"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини