Болницата пак на ръба, касата й реже от парите

21 души ще бъдат съкратени от болницата следващия месец, каза управителят й д-р Здравко Наков

Проблемите на тукашната болница "Св.Екатерина" бяха в центъра на дебатите по време на днешното заседание на Общинския съвет в Димитровград. Повод за това стана докладната на д-р Кирил Андонов, с която се настоява кметът Стефан Димитров да изиска от Здравната каса информация, за това как се определя бюджета на здравното заведение.

Управителят на МБАЛ д-р Здравко Наков заяви, че с близо 41 000 лв. е надвишен бюджетът, определен от касата за първото тримесечие на 2011 година. Той е в размер на 653 000 лв., а ръководството настоява парите да са не по-малко от 740 000 лв. Шефът на болницата настоя пред съветниците а намеса и спешна корекция в бюджета. Стана ясно, че има опасност от закриване на нови отделения, което ще превърне болницата в Димитировград в нещо като здравна служба.

Че МБАЛ"Св.Екатерина" няма да бъде закрита увери димитровградкският кмет Стефан Димитров. Според него, усилията на местната власт трябва да се насочат и към запазване на всички отделения, защото закриването им ще доведе до отпадане на клинични пътеки и съответно до по-малък бюджет.

Управителят на МБАЛ "Св.Екатерина"

На сесията стана ясно, че в димитровградското здравно заведение предстоят съкращения на медицински персонал- сестри и санитари. 21 души ще останат без работа от следващия месец, каза д-р Здравко Наков, като подчерта, че намалението на персонала не засяга лекари и специалисти от отделенията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини