Димитровградските съветници заседаваха пет часа, пуснаха ги онлайн

Едно от най-дългите и оспорвани заседания проведе днес димитровградския Общински съвет

Днешното редовно заседание на Общинския съвет в Димитровград бе предавано по интернет за пръв път в историята на местният парламент. Може би затова тукашните общинари бяха изключително активни с въпросите си към кмета Стефан Димитров, така също и при дебатите по отделните точки.

Близо 5 часа продължи сесията, като разгорещени дискусии предизвикаха точките за състоянието на Многопрофилната болница, дарението от Японското правителство, състоянието на общинската собственост и не на последно място промяна в решение, касаещо читалище в село Добрич. Активността на общинарите не остана незабелязана и за зрителите в залата, повечето от тях убедени, че това се случва винаги преди избори за местни органи на самоуправление.

43 точки включваше дневният ред на димитровградските общинари, отпаднаха три докладни, сред тях и тази за предоставяне помещение на партията на Яне Янев РЗС. Единодушно бе приет отчета за сключените през миналата година концесионни договори, а на два път в залата думата бе давана на шефът на ВиК Станимир Евтимов да говори по докладни касаещи собствеността на водното дружество и Пречиствателната станция за отпадни води.

Антон Вълков

Годишен план за изпълнение на Общинската стратегия за социалните услуги приеха общинарите, с тяхно решение бе обособено и едно парко място за инвалиди до МБАЛ "Св.Екатерина".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини