Димитровград обезлюдява - преглед на печата

Че Димитровград е намалял с повече от 10 000 души пише в новият си брой "Общински вестник" от днес. Под заглавие Димитровград обезлюдява седмичникът информира за експресните резултати от преброяването на населението, оповестени миналата седмица. Освен, че е по-малко населението на града и общината е застаряващо, като най-многобройната група е тази между 18 и 65 -годишна възраст. От статията става ясно, че Ябълково е най-гъстонаселено село с 1 429 души, а най-малко хора живеят в Светлина - 60 души.

Бизнесът поиска по-ниска такса смет - за срещата на предприемачите с ръководството на Общинския съвет пише "Общински вестник". На нея представители на дребния и среден бизнес са поискали по-ниска такса смет, заради непосилните суми, които плащат в момента.

Ограмонтяват деца от кв."Изгрев" - тема също от първа страница на седмичника. Това ще се случва по проект на стойност над 87 000 лв., които ще интегрира 112 ученици от ромския квартал.

Жените вече имат закрила - темата за домашното насилие е застъпена на стр.2 на "Общински вестник". 15 са жертвите на домашно насилие в града през първите три месеца на годината, пише изданието. В повечето случай става дума за системен домашен тормоз върху жени.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини