ГДБОП удари наши и чешки наркопласьори в Димитровград

Служители на ГДБОП и колегите им от Чехия разкриха престъпна група, занимавала се с трафик на метамфетамини от Чехия, информираха от пресцентъра на МВР.

Спецполицаите "закопчали" организираната престъпна група на територията на Димитровград вчера, след сделка с наркотични вещества. В ареста попаднали трима клиенти от Стара Загора. Това са К.Г. на 23 г., Б.Б. на 21 г., и Б.Ж. на 20 г. - криминално проявени, които са заловени в колата, с която пътували. При обиска в тях са открити около 10 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест с характерното амфетамин оцветяване.

Малко по-късно антимафиотите атакували частен дом в Димитровград, където задържали трима чешки граждани- на 36, 37 и 27 години, сред които и една жена, и техния тартор - 46-годишния М.М. И те са с криминално минало, а организаторът на групата е изтърпявал присъди в Чехия, Германия и Австрия.

При извършените обиски са открити около 50 грама метамфетамин, опиум, лабораторно оборудване, химикали и рецепта за производство на синтетични наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по рязкриване на престъпна дейност на групата продължава.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини