Яйцата на Зеленчуковия пазар опасни, другите - годни

Яйцата, продавани в димитровградско са годни за употреба и не са опасни за здравето, това констатираха проверките на тукашния клон на Областната дирекция по безопастност на храните седмица преди Великден. Няма открити нарушения и при съхранението на птичите продукти, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net д-р Сотирова. По думите й, проверени са три склада в района на бившия "Булгарплод", като и цех за производство на яйца в село Брод.

"Яйцата си има номер, срок на годност, маркирани са със задължителните печати клас "В", така че не съществува проблем", допълни д-р Сотирова. На този етап няма конфискувани птичи продукти от складове или магазини в Димитровград. Тукашните търговци зареждат яйца от Кърджали, коментираха още специалистите.

На димитровградския зеленчуков пазар яйцата носят риск, защото не са проверени, предупреждават специалистите

Специалистите от Дирекцията по безопастност на храните предупредиха хората да купуват само маркирани и проверени яйца и да не се доверяват на търговците от зеленчуковия пазар или други открити тържища. "В този случай рискът си е за самия потребител", допълни д-р Сотирова. Освен, че не са проверени, тази яйца не се съхраняват в задължителната хладилна витрина, смятат още проверяващите.

Димитровградчани си купуват често яйца от пазара

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини