Димитровградчани грабят козунаци местно производство

Мария Колева е майстор на козунаците, повече от 30 години работи в този бранш

За няколко часа свършват козунаците, произвеждани от димитровградската пекарна в кв."Славянски", увери се репортер на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Това е и една от малкото фурни в града, приготвящи на място тестеното изкушение за Великден. Повечето от магазините в Димитровград са заредени с козунаци от Пловдив, Бургас или съседно Хасково, а нашето е димитровградско, казват работещите.

Тук великденския сладкиш приготвя майскорката Мария Колева. Повече от 30 години жената прави закуски и казва, че най-важното е състава на тестото и захарта, която придава по-различния вкус на козунака. Месенето също е от значение, както и температурата на която се пече.  А че това, което прави е вкусно показва търсенето. В дните преди Великден хората изкупуват козунаците, правени в цеха още до обяд.

Месенето на тестото е много важно за козунака, казва майсторката

Димитровградската фирмата, стопанисваща цеха приготвя козунаци от пет години, но Мария е убедена че с времето се учи и майсторлъка. На пълни обороти ще работи пекарната до събота следобед, за да осигури достатъчно козунак за димитровградчани.

Тестото се бърка от машина

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини