Зам.министър Дамянова: Ще подобрим качеството на професионалното образование

Зам.министър Дамянова открива националния форум, посветен на годината на химията

Да се подобри качеството на професионалното образование в България е една от целите на просветното министерство тази година, това заяви в Димитровград зам.министърът на образованието Милена Дмянова. Според нея това ще подобри и качеството на човешките ресурси, както и ще подпомогне за развиваща и просперираща икономика в страната.

В залата на димитровградският театър зам.министърът откри двудневния национален форум, посветен на годината на химията. Домакин на проявата е Регионалния образователен инспекторат, община Димитровград и професионалната гимназия по химични и хранителни технологии "Проф.д-р А.Златаров".

"Няма по-подходящо място за този форум от Димитровград, заяви Дамянова и допълни, че за сериозността му говори присъствието на авторитетни преподаватели по химия и екология от висши училища в цялата страна. Близо 80 са рефератите, които ще представят участници от цялата страна на форума, чиито надслов е "Водата-химичен разтвор". В програмата за днес презентации по темата ще направят 11 ученици. 

Успех на форума пожела и димитровградския кмет Стефан Димитров, според него българската индустрия трябва да се подпомогне, а тя ще се отплати за това на всички нас. За начинанието от национален мащаб поздрави организаторите и шефът на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

Детско вокално студио "Таралежите"

С кратка музикална програма бяха поздравени гостите при откриването на националния форум. Балетен център Галаксико и вокално студио "Таралежите" забавляваха присъстващите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини