Четвъртокласник мери сили с батковци в уличен фитнес

Иван Стилиянов се набираше на лоста и на успоредките заедно с големите участници в състезанието

Четвъртокласникът от димитровградското ОУ "Алеко Константинов" Иван Стилиянов обра овациите на проведеното днес по обяд състезание по уличен фитнес. То бе организирано от 12 в клас от ПМГ "Ив.Вазов", които реализират проект по предмета "Свят и личност". Ученикът се набираше на лоста и на успоредката, наравно с големите батковци и бе зареден с хъс и много упоритост. Оказа се, че спортът не е чужд на момчето, защото баща му също е състезател, но по борба.

Общо 11 участници, сред които мъже и ученици от Димитровград мериха сили в надпреварата, проведена в три кръга - набирания до откат, кофички до откат и свободен стил. А състезанието бе и много успорвано и заради емоционалната подкрепа на публиката.

В крайна сметка жури с главен съдия Иван Григоров и помощник-съдия Емил Яворов, преподавател по физическо в ПМГ, определиха за победител Георги Марков, ученик в Езикова гимназия - Димитровград. Втори остана Крюсьо Тютюнджиев, а на трето място се класира Мариан Димитров. Наградите бяха стойки за лицеви опори, тежести за крака, ръкавици за фитнес и въже. С последното се сдоби и най-малкият участник Иван Стилиянов заради отличното си представяне в надпревара по уличен фитнес.

Състезанието по уличен фитнес се проведе на гимнастическата площадка до стадион "Миньор"
Набирания на лост до откат бе условието в тази част на състезанието
Публиката насърчаваше участниците с викове и аплодисменти
И успоредката се оказа предизвикателство за 11-те фитнес- маниаци

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини