Стефан Димитров: Силата на ГЕРБ е в техните послания - преглед на печата

"Силата на ГЕРБ е в техните послания" - това заявява от страниците на вестник "Димитровградски пазар" кметът Стефан Димитров. Регионалният седмичник излиза днес на вестникарския пазар в Димитровград. Пред репортер на изданието, градоначалникът заявява, че е важно чрез управляващите проблемите на Димитровград да стигнат пряко до знанието на централното ръководство на партията и на ресорните министерства. Така Димитров вижда поделената отговорност за бъдещото развитие на Димитровград между местна изпълнителна и законодателна власти и представители на управляващите в региона.

Историческият музей преминава на пазарен принцип- друга тема също от първа страница на "Димитровградски пазар" от броя днес. Културното средище ще има право на съпътстваща стопанска дейност, приходите от която остават изцяло за нуждите на институцията. Това ще се случи от началото на следващата година, а решението взеха на последната сесия тукашните общински съветници.

Димитровград въведе пилотно сред общините безкасово плащане чрез ПОС терминал - темата е от стр.6 на вестника. Устройството вече е монтирано в отдел "Приходи" в общината и на приходната каса  на партерния етаж на Кметството.

40 лица и фирми със санкции за нерегламентирано преминаване на камиони през Димитровград, за това пише в новия си брой още "Димитровградски пазар". Според действащите общински разпоредбикамиони с тегло над 3,5 тона получават нарочно разрешително за допускане в града. В противен случай притежателите на возила попадат под ударите на Наредба № 9, информира още изданието.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини