На олимпиада: Богоровци нищят темата "Пиян зад волана"

Гергана, Златияна и Теодора се представиха отлично на олимпиадата по гражданско образование, похвалиха ги от димитровградската Езикова гимназия

С двама лауреати от заключителния кръг на олимпиадата по гражданско образование се завърнаха възпитаници на димитровградската Езикова гимназия "д-р Иван Богоров". Гергана Петкова и Теодора Тодорова от 12 клас успешно са преминали всички предварителни етапи на надпреварата и преди дни в Правец достойно защитиха Езиковата гимназия в Димитровград, разказа техният предовател и ръководител Тодор Тодоров.

От общо одобрени 200 проекта по гражданско образование от цяла България, 4 са на ученици от тукашната гимназия."Спокойно мога да кажа, че нашите деца са едни от най-добрите в България в тази област, защото подготовката по гражданско образование отнема месеци и се иска упоритост и постоянство", допълни Тодоров. На олимпиадата двете момичета Гергана и Теодора са писали по казус, свързан с шофирането в пияно състояние и последиците за младите хора. Според тях темата е много актуална напоследък заради честите случаи в региона и в страната.

Преподавателят Тодор Тодоров

Успешно е било представянето и на десетокласничката Златиана Тодорова, а организаторите на олимпиадата са отличили с почетна грамота Генади Найденов, който по здравословни причини не е успял да участва. В последните пет години възпитаници на димитровградската езикова гимназия винаги се класират на заключителните етапи на националната олимпиада по гражданско образование, което е традиция за училището, допълни Тодор Тодоров.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини