Търсят се талантливи художници за участие в конкурс

Преди повече от месец в Димитровград бе открита изложба, посветена на 100-годишния юбилей от рождението на Асен Краешников. В ляво на снимката е дъщеря му Валя, който присъства на изложбата

Конкурс за ученическа рисунка обявява Общината и художествена галерия “Петко Чурчулиев” в Димитровград, коментира уредникът на галерията Надя Стойнева. Надпреварата е посветена на 100-годишнината от рождението на художника Асен Крайшников - учител, работил дълги години тук и открил талантът на много деца и ученици. "Така ще се опитаме да съхраним паметта за Краешников и ще покажем, че и днес в града има много талантливи деца", добави уредничката.

Темата на конкурса е свободна, важно е владеенето на изразните средства и уменията за артистично изразяване върху платното, добавят от галерията. Могат да участват ученици от 1 до 8 клас от всички училищата в общината. Те трябва да представят до 3 свои рисунки. 

Техниката, материалите и формата на листа нямат ограничения, както и жанра, в който могат на се изявят бъдещите художници от Димитровград. Рисунките се приемат да 18 май в Градска художествена галерия „П. Чурчулиев”, условието е да бъдат надписани от задния край с име, клас и уличище на участника.

Една от творбите на Асен Краешников, показани на изложбата в Димитровград през март 

Наградените участници ще бъдат обявени на 24 май при откриване на изложба в зала "Асен Краешников". Първа награда е 150 лв., втора - 100 лв., а 50 лв. са предвидени за класираният на трето място участник.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини