Наплив към фестивала "Златен извор", над 300 записани

Сериозен интерес към националният фестивал за детска забавна песен на фолклорна основа "Златен извор" регистрират организаторите му тази година. Точно след месец в Димитровград ще се проведе 11-тото издание на фестивала, чийто организатори са Министерството на образованието, Националния дворец на децата, община Димитровград и Детския и Младежки център.

Над 300 деца от 9 до 18-годишна възраст ще участват в "Златен извор" тази година. Според подадените до 20 април заявки, тук ще гостуват изпълнители и групи от 22 населени места в страната.

За сравнение през миналата година, когато се проведе юбилейното 10-то издание на "Златен извор" участваха 200 деца, разпределени в 16 групи. Журито, ръководено от Стефан Илиев от Министерството на културата раздаде 25 награди на индивидуални изпълнители и групи.

Регламентът гласи, че надпреварата ще протича в три направления - конкурс за изпълнители, за нова авторска песен на фолклорна основа и за нов забавен аранжимент и обработка на българска песен. Три са и възрастовите групи до 9, до 14 и до 18 години. Участниците сами поемат разходите по транспорта и нощувката, а организаторите са им осигурили храната в двата конкурсни дни. Разходка из забележителностите на Димитровград - Планетариума, Историческия музей и Дом-музей Пеньо Пенев са част от заниманията в програмата извън конкурса.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини