Организация спасява димитровградчани от монополистите

Областният координатор на ДНЕС Димитър Тренков

Структура на движението за национално единство и спасение (ДНЕС) учредиха в Димитровград. За начинанието разказа пред журналисти областният координатор на неправителствената организация Димитър Тренков. Организацията защитава интересите на хората и се бори срещу произвола на монополистите, обясниха от ДНЕС. В Димитровград в координационния съвет влизат Светла Маргаритова, Таня Димитрова и Петър Петров.

"Нямаме амбиции да влизаме във властта, искаме само да сме неин коректив, казаха още от неправителствената структура.

Всеки димитровградчанин, потърпевш от монополния произвол на водните или енергийни дружества, мобилни оператори, банки може да потърси членовете на ДНЕС. Те все още нямат свой клуб тук, но приемат сигнали на телефон 0988 50 44 87. След като бъде учреден офис, там адвокати ще консултират хората с проблеми. Услугата ще е безплатна за членове на ДНЕС и социално слаби, а за останалите таксата ще е символична.

Координационният съвет на ДНЕС в Димитровград

50 души наброяват членската маса на ДНЕС в Димитровград засега и е с намерение да се разраства. В национален мащаб движението е учредено през 2009-година и в него членуват известни интелектуалци, хора на изкуството, общественици.

 Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини