С конкурс за баница привличат посетители в нощта на музеите

Нощ на музеите ще има утре вечер в Димитровград издадоха организаторите от Историческия музей и Общината. Отворен за посещение от 18.00 часа до полунощ ще бъде Историческия музей, а от 9 сутринта до 18.00 часа ще работят и Дом-музей "Пеньо Пенев" и Художествената галерия "Петко Чурчулиев".

Атрактивни мероприятия са подготвили организаторите, за да привлекат хора през целия ден, а и до полунощ. Сред тях се откроява конкурса "Баницата на баба" с участието на пенсионери от тукашните клубове. те ще покажат своя майсторлък при приготвянето на баници и пити, а за победителите ще има парични награди.

Открито ателие по дърворезба, в което ще работят местни автори ще привлича любителите на тоза изкуство от 18.00 часа, По това време в Лятната читалня на библиотеката ще има и детско художествено ателие. В същия час -18.00 стартира и представянето на филми от фондовете на музея за киноманите.

Изложбите, подредени в музея ще могат да видят посетителите утре вечер

Концерт на забавно-духовия оркестър, Джаз трио- Димитровград и възпитаници на СОУ"Васил Левски" ще придружават проявите и ще звучат в нощта на музеите. Към тях се добавя и рок музика от група Sheffle.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини