ПМГ"Ив.Вазов" най-добри в доброволческата игра "Намери посланието"

Състезанието в приключенски парк "Питър Пан" бе едно от най-забавните за младите хора

Димитровградски ученици от пет училища и доброволци от всички краища на страната тичаха днес из Димитровград в търсене на послания, решаване на загадки, катерене по важе, рисуване на плакати, залесяване. Играта бе посветена на 20-тата годишнина от стъпването на "Корпуса на мира" в България. Нетрадиционното занимание, което се прави за пръв път в Димитровград бе организирано от доброволецът от САЩ Джейк Хеленкамп, Детския и Младежки център и туристически клуб "Хеброс".

"Идеята е чрез знания и умения учениците от 10-ти и 11-ти клас да покажат какво са научили за историята и забележителностите на своя град", обясниха организаторите. Отборите от по шест човека бяха от ПМГ" Ив.Вазов", Химическата, Езиковата и Професионалната гимназии и СОУ "Любен Каравелов". Всеки тим бе придружаван от двама доброволци от Корпуса на мира, който наблюдаваха приключенията на младите хора из града.

Победител в оспорваната надпревара стана отборът на ПМГ"Ив.Вазов" с обща сума от всички игри над 190 точки. Наградата бе ваучер на стойност 50 лв. в димитровградска пицария.

В първата част на състезанието, озаглавена "Намери посланието" се решаваха загадки и разбиваха шифри и така се провокираха интелектуалните познания на участниците, заедно с физическа издръжливост. Чрез правилни отговори се стигаше до сглобяването на пъзел, а от там и до карта. 

В "Мрежата паяка" между две дървета имаше закачена паяжина от отговори, като всеки участник трябваше да премине през дупка без да докосва мрежата. В "Знание и късмет" се изискваше съобразителност и бързи отговори върху начерната пътека с числа. Друга от игрите се казваше "Топящата се платформа"  и също изискваше много бързи реации у участниците, които трябваше да стъпват върху квадрати, без да излизат извън тях.

Доброволецът Джейк Хеленкамп и Христо Тодев от алпийски клуб "Хеброс" дават наставления на участниците в началото на играта
Победителите в състезанието - отборът на ПМГ"Ив.Вазов"

Освен физическа сила, младите хора трябваше да покажат и талант и креативност при създаването на плакат на тема" Какво е да си доброволец" в рамките на 15 минути. Тук важни бяха оригиналността и това как е изпълнена идеята.

Доброволци от "Корпуса на мира" от цяла България следяха как върви играта на димитровградчани

Време за отмора

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини