Пет от ПМГ станаха доброволци заради проект

Ученички от димитровградското ПМГ „Иван Вазов” участват в проект „Европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция”. Това разказа техният ръководител и директор на школото Илияна Славова. Разработката е свързана с популяризирането на доброволчеството като дейност и провокиране интреса на младите хора към нея, допълни Моника Кирова от 11 клас.Освен нея, в проекта участват Диана Полихронова, Славка Василева, Елена Добчева и Деница Маринчева.

В продължение на 6 месеца по няколко часа седмично момичетата реализираха избраните от тях доброволчески дейности. А те са обучение на възпитаници на детските градини по народни танци, европейско образование за деца, изграждане на Алея на историята в града ни, помощ да ученици в областта на математиката, занимателни игри за малчугани, арт терапия в Дневния център за деца с увреждания и др.

Проектът ще приключи в края на месец май, като след това всички участници ще представят и защитат направеното в избраната област. 30 от най-добрите участници ще посетят Европейския парламент, добави Илиана Славова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини